Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Осъдиха лекари в Пловдив
26 Януари 2015
18 месеца условно и обезщетение в размер на 200 000 лева солидарно с клиника "Торакс" получиха двама лекари

Година и половина условна присъда и изплащане на обезщетение в размер на 200 000 лева солидарно с клиника "Торакс" получиха днес акушер-гинеколозите д-р Борис Кузманов и д-р Христо Кунчев от Окръжния съд в Пловдив.

С действията си лекарите са причинили през 2009 година смъртта на пациентката Елена Венкова, съпруга на възрастен пловдивски лекар. Първият лекар - д-р Кузманов, при вземане на материал за биопсия, пробива маточната стена и разкъсва тънкото черво на пациентката. Следва занемарено наблюдение, неназначени изследвания и като цяло подценяване на състоянието и. Тази линия, довела до фаталния край, се продължава и от лекуващия лекар на Венкова - д-р Кунчев, който подценява спешността на състоянието и не взема необходимите мерки.

Още едно медицинско лице се изправи днес пред Темида в Пловдив за подобен случай. Атанас Мурджев, фелдшер в Спешна помощ в Карлово, отговаря за смъртта на Василка Монева. Внукът на възрастната жена извикал медиците заради нейни оплаквания в сърдечната област и задух, а всичко, което Мурджев направил, е да и сложи инжекция аналгин. Вместо да бъде хоспитализирана, възрастната жена починала малко по-късно от остра сърдечна и дихателна недостатъчност. Съдът днес постанови 6 месеца условна присъда за фелдшера. И двете присъди подлежат на обжалване. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.