Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-силни са валежите в Пловдив
26 Септември 2014
Не малко количество валежи са паднали и в местността Рожен в Родопите

Най-много дъжд от сутринта насам е паднал в Пловдив-21 литра на квадратен метър. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Не малко количество валежи са паднали и в местността Рожен в Родопите, където са се изсипали 17 литра кв./м.

15 литра на кв./м пък е бил дъждът в Чирпан. 13 литра кв./м са падналите литри през последните шест часа в Пазарджик и София. По 11 литра на кв./м са се изсипали от сутринта до 15.00 часа днес в Казанлък и на Черни връх, Разград и Велико Търново.

Утре на много места в страната все още ще вали, от запад постепенно валежите ще спират, но в Югоизточните райони има условия за значителни количества валежи.

Също така за утрешния ден има обявен жълт код за Черноморието за силен вятър, а в югоизточните райони и за валежи.

В неделя най-накрая се очаква спиране на валежите навсякъде в страната, както и разкъсване и намаление на облачността. В по-голямата част на страната дори ще се радваме на слънчево време. В неделния ден, обаче в източните райони все още ще има по-значителна облачност. От НИМХ уверяват, че след неделния ден до края на септември няма да вали. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.