Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Къщите на цар Киро отиват на търг
24 Септември 2014
Едната е собственост на Кирил Рашков, другата се води на дъщеря му Събка. Двете къщи са незаконно построени, не подлежат на узаконяване

Точно година след първия търг за имот на ромската фамилия Рашкови, когато се продаде законен недовършен имот, сега на публична продан отиват опожарените къщи в Катуница.

Едната е собственост на Кирил Рашков, другата се води на дъщеря му Събка. Двете къщи са незаконно построени, не подлежат на узаконяване и собствениците им нямат право да влизат вътре. И двете къщи вече три години са безлюдни и опустошени от безредиците, последвали смъртта на Ангел и Павел, чиято годишнина селото отбеляза само преди дни.

Продадената миналата година къща бе купена от младо семейство фармацевти, които платиха началната тръжна цена от 90 000 лева. Те имат две аптеки в Катуница и Ягодово. Тази къща имаше акт 15 и се водеше на името на първородния внук на цар Киро. Тя бе запорирана от данъчните заради дългове на фамилията.

Междувременно НАП-Пловдив вече продаде на търг няколко имота на кърджалийския бизнесмен със съмнителна слава Ерджан Рашид- Роко. Сред тях са ремонтна работилница и тракторна база в село Сушево, нафтово стопанство, оранжерии и паракотелна инсталация в Джебел. От днес нови собственици имат също 15 леки и тежкотоварни автомобили, конфискувани заради извършвана с тях контрабанда и трафик на хора. Само през септември НАП Пловдив спечели за хазната 630 000 лева от продажба на търг на благородни метали, имоти и автомобили. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.