Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО с брифинг в Пловдив
28 Август 2014
Патриотичната формация с ясен морал и визия за управлението на страната
С кратки експозета, представящи основните приоритети на коалиция - Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО, лидерите на формированието - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов започнаха срещата си с пловдивските журналисти. Ролята на домакин пое водачът на листата за гр. Пловдив и бивш кмет на града – Славчо Атанасов. Своето почетно място зае и другият основен кандидат на коалицията в пловдивски регион – Борис Ячев – бивш народен представител и председател на ПП НИЕ.

След официалната пресконференцията днес, по особено нетрадиционен начин, но изцяло в емоционалността на Валери Симеонов, пловдивските журналисти получиха от първа ръка и новината, че в редиците на Патриотичен фронт се вливат още 6 партии и формации. „Научавайки новината, тепетата бяха застинали от възхищение” В.С.

Патриотичната коалицията наброява вече 13 партии и неправителствени сдружения. Към досегашните 7, официално се присъединяват партия „Национално движение за спасение на отечеството" с председател Тодор Рашев, Съюз на патриотичните сили „Защита" с председател доц. д-р Йордан Величков, Национал-демократична партия с председател Димитър Стоянов, Национално сдружение на запасното войнство „За честта на пагона" с председател о.з. ген.-лейт. Петър Илиев, Национално движение „БГ патриот" с председател Петър Харалампиев и ПП „Свобода" с председател Павел Чернев.
 
Реалистичните очаквания са коалицията да спечели 12-15 % от вота на гражданите, като това би им гарантирало около  35 мандата. С водачеството на екскмета Славчо Атанасов, от Пловдив се очакват 70 хиляди гласа.

В своето изказване Валери Симеонов сподели, че Патриотичният фронт, е възможно най-естественият политически съюз, обединяващ хора с еднаква идеология и виждания за развитието на страната ни. „След години самостоятелна работа, но на едно и също поприще – интересите на България и нейните граждани -  всички едновременно стигнахме до извода, че обединението е правилния път. След 25 години свободно падане единствената ни алтернатива е да обединим патриотичната мисъл и воля на нацията за да извадим страната си от тежката криза.”

 „Алтернативата не е нито в лявото, нито в дясното, една разделена нация няма как да успее. В последният четвър век се проведе най-голямото ограбване в историята на България.  Единствената алтернатива е българският национален интерес, облечен в ясни действия, във всички важни за страната ни посоки – икономика, здавеопазване, образование, изцяло променена концепция за социална политика...”, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.
 
На въпроси на журналистите, относно стратегическите проекти за Пловдив и региона, изчерпателни отговори дадоха местните представители – Славчо Атанасов и Борис Ячев. 
Представителите в нашите листи – емблематични личности за Пловдив и жителите на региона по места, които много скоро ще обявим официално, ще станат и гаранти за това, че ще се работи за хората в област Пловдив – сподели Борис Ячев.
 
Пловдив има много спряни проекти от стратегическо значение за града и неговите граждани. Те първо трябва да бъдат проверени, като техническа документация и финансирани, а след това да бъде намерен начина за тяхното довършване. Освен това, поетите гаранции за парите както на Пловдив, така и на всяка община в страната, трябва да започнат да бъдат спазвани” – коментира Славчо Атанасов
 
Представителите на коалицията ясно заявиха, че са готови да поемат управлението на страната, ако се класират трети на изборите, като начинът за това в никакъв случай не би бил безпринципно коалиране, а консолидация между политически сили, с изключение на ДПС, около идеята за национално спасение.
 
Днес лидерите на коалицията  имат и среща с премиера - проф. Георги Близнашки по повод мерките за ограничаване на изборните манипулации и злоупотреби, като купуването на гласове, контролирания вот и мъртвите души в избирателните списъци.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.