Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Хемус 2014" - зрелищен спектакъл, отбрана и сигурност
28 Май 2014
Стартира 11-тото издание на международната изложба за отбранителна техника "Хемус - отбрана, антитероризъм, сигурност" в рамките на Пловдивския панаир

Със зрелищен строеви спектакъл на гвардейците започна 11-тото издание на международната изложба за отбранителна техника "Хемус - отбрана, антитероризъм, сигурност" в рамките на Пловдивския панаир.

Нови технологии и изделия представят компании от девет държави - Австрия, България, Германия, Италия, Турция, Франция, Чехия, Швеция и Швейцария. Сред гостите на изложбата има и китайски военни.

Изложбата "Хемус" откри министърът на отбраната Ангел Найденов, който каза, че увеличеният брой на участниците тази година говори за очевидно отношение към България, увеличен интерес към продукцията и съответно и добро отношение към българското правителство. Той каза още, че всичко това говори и за оживление в икономическия живот у нас.

Малко по-късно зам.-министърът на отбраната Иван Иванов каза пред медиите, че 2014 година е ключова за българската авиация. Предстои да се вземе решение дали да се модернизират наличните сега изтребители, или да стартира проектът за придобиване на нов тип боен самолет.

На "Хемус 2014" ще се обсъждат нови съвместни програми на НАТО. Това ще стане на заседание на Групата по управление на жизнения цикъл на НАТО, чийто домакин е Министерството на отбраната. Групата включва представители на 26 страни- членки на Алианса и пет страни от "Партньорство за мир" и играе важна роля при взимането на решения за нови концепции за въоръжаване и отбранителни системи, за инвестиции в тяхното производство и поддръжка.

В петък демонстрация на бойни умения в екстремна ситуация ще покажат елитни отряди на Българската армия и Военна полиция. В демонстрацията ще участват вертолетни екипажи от 24-а авиационна база, военнослужещи от 68-а бригада "Специални сили" и служители на Военна полиция. Робот ще им помага в операцията. Те ще атакуват от хеликоптер терористична група в коритото на река "Марица" по метода "Бързо въже", след което задачата им е да открият и унищожат взривно устройство.

"Хемус 2014" се организира от фондация "Хемус `95" под патронажа на Министерство на отбраната и Министерството на икономиката и енергетиката. Основни партньори са Международен панаир Пловдив и Сдружение "Българска отбранителна индустрия". /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.