Факти, Анализи, Коментари
   17 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Опашка за кръводаряване за пострадала от кола на автобусна спирка в Пловдив
20 Май 2014
15-годишната Катерина Матеева бе блъсната вчера следобед на автобусна спирка в Пловдив

Още от снощи в Кръвния център на Пловдив са дошли хора, за да дарят кръв за операциите на 15-годишната Катерина Матеева, блъсната вчера следобед на автобусна спирка в Пловдив.

Тази сутрин кръв са дали класната на Катя, нейни съученици, техни близки и родители. Веднага след матурите съучениците и от 9 б клас на Езикова гимназия "Иван Вазов" с класен ръководител Ралица Чомпалова, започват благотворителни акции в помощ на момичето. Испанските паралелки в известната като Руска гимназия в Пловдив от няколко години държат най-високия бал на приемните изпити.

Катя е с фрактури и на двата крака и черепно-мозъчна травма, която, обаче не налага неврохирургична интервенция, казаха от УМБАЛ "Св. Георги". Момичето не е на командно дишане, а с лицева маска, което говори за едно стабилно състояние. Днес претърпя ортопедична операция, която няма да остане единствена, така че притокът на кръводарители не спира. Стотина души на ден даряват кръв, съобщиха от Кръвния център, точната бройка на дарителите на Катя ще знаят утре сутринта.

Докато 15 годишното момиче се бори с последиците от тежката катастрофа, стана ясно, че виновник не е само гръцкият студент, управлявал Нисана си със стотина километра в час в града. Водачът на Мерцедеса, в който той се блъска, за да се насочи към автобусната спирка, е правел ляв завой, отнемайки предимството му. Така че виновниците стават двама. Районна прокуратура води досъдебно производство по случая. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.