Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Осъдиха телефонни изманици в Пловдив
14 Май 2014
През 2010 година в период на няколко месеца те са измамили 9 души. Присвоената сума е над 100 хиляди лева

Трима телефонни измамници бяха осъдени на седем и половина години затвор от Пловдивския районен съд. През 2010 година в период на няколко месеца те са измамили 9 души. Присвоената сума е над 100 хиляди лева.

Ивайло Гулев, Филип Стойчев и Емил Фердев са имали още един съучастник в извършването на измамите по телефона, но той е останал неизвестен в хода на разследването. Всеки е имал определена роля в организираната за целта класическа схема "задържан е близък за убит при катастрофа човек". Измамниците се обаждали на произволни номера и след като се представяли за длъжностно лице, съобщавали, че "може да се уреди задържаният родственик да бъде пуснат, но срещу определена сума". 

Междувременно неустановеният от групата влизал в ролята на близкия и проплаквал в телефона, което карало силно притеснените възрастни жени да набавят бързо исканата сума. Присъдата на тримата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.