Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
С юбилейна фотоизложба отбелязват 65-тата годишнина на българо-китайските отношения в Пловдив
1 Май 2014
Експозиция „65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа" може да бъде разгледана до 8 май Градския дом на културата „Борис Христов"

Експозиция „65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа“, позиционирана в Градския дом на културата „Борис Христов" в Пловдив, отбелязва  в символични 65 фотоса годишнината от установяване на дипломатическите отношения между Китай и България. Най-старата снимка е от 1939 г. Изложбата се организира от Община Пловдив и Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие и може да бъде разгледана до 8 май.
Журналисти на китайската информационна агенция Синхуа още от 1956 г. отразяват знакови моменти в отношенията между Китай и България. През този период  в  нашата страна са работили повече от 20 кореспонденти на Синхуа.  На фото лента те за запечатали и прекрасната българска природа и и моменти от бита на хората.  
Изложбата представя моменти и събития от българо-китайските отношения в четири области: политика и дипломация,  военен обмен,  икономическо и търговско сътрудничество и културни и хуманитарни връзки. 
Първите й посетители с особен интерес разгледаха кадрите с пловдивска тематика. Впечатление направиха и фотоси на Тодор Живков и китайски партийни ръководители.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.