Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мишка в болнична закуска
12 Септември 2013
По болниците всичко се очаква, но не и такова нещо. Нямам думи

Майка на 2-годишно дете, настанено за лечение в Клиниката по инфекциозни болести към университетската болница в Пловдив, е открила умряла мишка в болничната закуска на детето.

Закуската, която детето сутринта е получило в клиниката е била купичка с попара, разказа майката Нели Пендова:

Когато почвах да я храня, поразбъркахме вече купичката и видях опашката й, дръпнах и видях мишка. Не предполагах, честно казано, да бъде мишка, помислих, че някакво въже да не са изпуснали, защото по болниците всичко се очаква, но не и такова нещо. Нямам думи.

Нели Пендова веднага е сигнализирала персонала и лекарите, които от своя страна са уведомили контролните органи и управата на болницата.

Всички бяха възмутени, бързо пристигнаха и експерти на Районната здравна инспекция, подчерта майката на болното дете.

Проверката ни не установи нарушения, каза от своя страна директорът на инспекцията д-р Ваня Танчева:

В офисите, в които се разлива храната, и транспортните средства, с които се пренася, и съответно съдовете, в които се пренася, няма абсолютно никакъв проблем. Това е проверено. Вероятно става дума за кухнята, в която се приготвят ястията.

Кухнята, в която се приготвя храната за цялата болница се намира в отделна сграда и там Агенцията по храните извършва проверка. Резултатите още не са оповестени.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.