Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Внукът на цар Киро получи само 8 месеца затвор
22 Ноември 2011
Рашков-младши беше признат за виновен за отправената заплаха за убийство към Веселин Христов, близък на прегазения на 23 септември Ангел

На осем месеца затвор беше осъден внукът на Кирил Рашков от районния съд в Асеновград. Рашков-младши беше признат за виновен за отправената заплаха за убийство към Веселин Христов, близък на прегазения на 23 септември Ангел, съобщава БНР. Внукът на цар Киро трябва да заплати на ищеца и две хиляди лева за нанесените му неимуществени вреди.

По време на заседанието защитата на Христов поиска от съда Рашков да получи близка до максималната за това престъпление присъда - пет години лишаване от свобода. От своя страна прокуратурата пледира за четири години затвор, които могат да бъдат сведени до две години и осем месеца, след като обвиняемият направи пълни самопризнания.  В последното си изказване пък той заяви, че съжалява за стореното и помоли за условно наказание.

Жители на Катуница, които очакваха решението на съда, посрещнаха  присъдата със скандирания "България на протест" и заявиха, че тя е позор за съдебната система. Хората обявиха, че заради паметта на Ангел и Павел ще продължат да търсят справедливост.

Недоволство имаше и от страна на ищеца, който беше категоричен, че ще обжалва. Намерение за обжалване изрази още майката на Кирил Рашков. Прокуратурата от своя поясни, че първо ще се запознае с мотивите на съда и едва тогава ще прецени дали да протестира.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.