Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Избраха районните кметове на Пловдив
17 Ноември 2011
След бурни дебати, общински съвет Пловдив избра новите кметове на райони

Официално вече са ясни имената на шестимата районни кметове на Пловдив. С 36 гласа „за" и трима „въздържали се" Общинският съвет в Пловдив даде втори мандат на г-жа Райна Петрова за кмет на район „Централен". Най-големият район има и най-много проблеми, сподели откровено г-жа Петрова, но при липсата на конфликт с голяма община, те биха намирали своите правилни и своевременни решения.

Длъжността си в район „Източен” запазва и досегашният кмет г-н Петър Петров. За него гласуваха 35 съветници, против бяха 3-ма, един се въздържа от вот.

Най-младият сред избраните кметове - Костадин Иванов, 34,  оглави и "най-младия" квартал на Пловдив -  „Тракия". В новата длъжност той влиза с увереност в силите си, базирана на опита му, макар и кратък, като заместник кмет на район "Централен". Годините в спорта и загрижеността му за условията на живот в градска среда са очертали и първия му приоритет, като кмет - парк "Лаута " в града. За него дадоха вота си 36-има съветници, при 2-ма „против" и 1 „въздържал се".

Ральо Ралев е новият кмет на "Северен". За него гласуваха 36-има съветници, против бяха трима.

Десислава Желязкова е кметът на „Западен" с 34 гласа „за", трима „против" и 1 „въздържал се.

Най-оспорван бе изборът за кмет на район "Южен" в лицето на г-жа Павлинка Кацарова. Дебатът за конфликт на интереси и отговор на кандидатката заеха немалка част от времето на общинската сесия. В крайна сметка г-жа Кацарова бе избрана с 34 гласа "за" и 5-ма против.

Преди гласуването,  групата съветници от БСП демонстративно напусна залата с мотива, че не желае да участва в такъв фарс. Същото направиха и някои от членовете на ВМРО-НИЕ.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.