Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Спасиха летище Пловдив
17 Ноември 2011
Дебатите в Пловдив продължиха около час, най-активни в споровете бяха общинските съветници от левицата

Oбщинските съветници в Пловдив гласуваха да се прехвърлят 191 072 лева от парите, които досега бяха предвидени за Туризъм, във "Фонда за развитие на летище Пловдив - южната врата на България".

Дебатите продължиха около час, най-активни в споровете бяха общинските съветници от левицата, които поискаха решението да бъде отложено и да се даде отчет за какво са изхарчени предишните.

- Надявам се, синхронът между общинска администрация и ОбС да бъде на високо ниво - отбеляза Иван Тотев, обяснявайки, защо трябва да се гласува сега втората вноска от 190 000 лв. за фонда за летище” Пловдив”.

На няколко пъти се наложи кметът да отговаря на въпроси на новата опозиция в лицето на Славчо Атанасов и БСП и  контрира техни изказвания, които не бяха точни или изцяло верни. Един от тези странни въпроси бе, "защо сумата е точно такава, при положение, че старият кмет на Пловдив е трябвало да присъства на заседанията на Фонда, а в Устава на "Фонда за развитие на летище Пловдив - южната врата на България" е записано, че вноската се определя по конкретен начин".

Тотев припомни, че точната сума се изчислява по формулата 0.50 лева на всеки жител на съответната община, по данни на ГРАО. Новият кмет припомни също, че Славчо Атанасов не е присъствал нито веднъж на заседание на Фонда, въпреки заявената от него и политическата му партия заинтересованост по темата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.