Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Вие г-н Матев поискахте ли от мен сумата от 6000 лева за лично ...
28 Май 2010
Перална база
Перална база "Александър" на фирма "Бобчев"

В редакцията на “БГ Фактор” получихме открито писмо от г-н Динко Бобчев собственик на „Бобчев” ЕООД относно провеждането на обществена поръчка за пране и дезинфекция на постелъчно бельо в детските заведения в район Тракия – Пловдив. Според нас огласяването на това писмо е от обществен интерес, поради което ние го публикуваме заедно с извлечение на Решението на Комисията за  защита на конкуренцията.

"До

Г-н Кмета

Р-н Тракия

Община Пловдив

ЧРЕЗ МЕДИИТЕ

О Т К Р И Т О    П И С М О

от Динко Алексиев Бобчев, действащ в качеството си на едноличен собственик на капитала и управител на „Бобчев” ЕООД, град Пловдив

Г-н Матев,

Бих желал да Ви поканя в удобно за Вас време и в присъствието на журналисти заедно да се явим в съответното учреждение и/или институция, разполагаща с уред установяващ истинността на твърдяното от определено лице, за да отговорим на въпроса: „Вие г-н Матев поискахте ли от мен сумата от 6000 /шест хиляди/ лева за лично ....”.

В качеството Ви на лице заемащо публична длъжност и разпореждащо се с обществени средства отправям към Вас и покана за провеждане на разговор в удобно за Вас време в присъствието на представители на медиите относно реда и критериите при провеждане на обществени поръчки в район „Тракия.

За медиите и обществеността уточнявам  предисторията на питанията ми към Г-н Матев. След опит да бъда декласиран при провеждането на обществена поръчка за пране и дезинфекция на постелъчно бельо в детските заведения в р-н Тракия, Комисия за защита на конкуренцията с решение № 952 от 24.09.2009г. върна процедурата за ново провеждане в район Тракия. Основното нарушение констатирано от Комисията за защита на конкуренцията беше няколкократното завишаване на предварително обявената от район Тракия тръжна цена от 120000 лева.

Рефреш” ООД беше класиран и обявен за спечелил процедурата от район Тракия с цена в размер на 1.44 лв за комплект и обща цена по договора в размер на 311040 лева. Няма да питам какво се случва с тази разлика в цените, къде би отишла сумата и кой щеще да е ощетен!? Само за сравнение цената, по която „Бобчев” ЕООД изпълняваше поръчката след повторното провеждане на процедурата при пряко договаряне е в размер на 0.85 лв за комплект.

В тази връзка питам Г-н Матев: „Как и при какви условия се провежда поръчката за пране и дезинфекция на  постелъчно бельо в детските заведения в район Тракия, след изтичане на договора на 28.05.2010г.

ИЗВЛЕЧЕНИЕ ОТ РЕШЕНИЕ № 952 от 24.09.2009г на КЗК - София


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.