Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пловдив за пръв път затрупан от сняг тази зима
8 Февруари 2010
Към 30 см снежна покривка до сутринта, продължава да вали

Първият за тази зима истински сняг парализира Пловдив тази сутрин, покривката стига до 30 см, а снегът продължава да вали. Всички пътища са заснежени, макар че всичките 132 снегопочистващи машини са работили цяла нощ, по данни на Радослав Кошински. Върху новата покривка от лед и сняг се насипва сол и пясък, за да може да се пътува по тях при зимни условия. Вятърът усложнява обстановката, особено опасно е по Асеновградско шосе, където се образуват навявания.

На десетина места в града снегът е прекършил клони, работници от "Паркове и градини" са започнали разчистването им още от нощта. 7 роторни снегорина и 600 работници почистват тротоарите и спирките. Очаква се и гражданите да почистят пространствата пред жилищните си сгради, както и фирмите- пред офисите си.

В Пловдивско и Смолянско няма затворени пътища засега, в Родопите веригите са задължителни, а ремаркета и полуремаркета на товарни коли не се допускат.

Нощта бе белязана и от тежка катастрофа край Поповица. Млад мъж загина, след като джипът, в който е пътувал заедно с придружаваща го жена, се е преобърнал от мост. Жената е оцеляла.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

gerryqu
08 Feb, 2010 | 10:44

Пловдив изобщо не е "блокиран" - просто си се пътува бавничко и внимателно, което е нормално за зимната обстановка. Снегопочистващата фирма няма какво повече или по-добре да направи от това. Зимата си е зима и снегът си е сняг. Ако чакаме някой да направи чудо и снегът да се изпари - има да чакаме ... Формулата е: Умната и с акъл. Бързането и нервите не помагат!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.