Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Полицията прекъсна канал за хероин за Столипиново
11 Януари 2010
Около 8 000 дози няма да стигнат до пазара, хероинът е над половин кг

Престъпна група, занимаваща се с доставка и разпространение на наркотици в кв.”Столипиново”, бе неутрализирана днес при специализирана полицейска операция от служители на Областна дирекция на МВР Пловдив и колегите им от ОДМВР Пазарджик. Акцията бе проведена под ръководството на Окръжна прокуратура Пловдив.

В хода на разследването е получена оперативна информация, че на 10.01. около полунощ двама членове на групата ще се снабдят със значително количество наркотик, което ще им бъде предадено и в последствие прехвърлено в автомобил на паркинга на бензиностанция “ШЕЛ –Пазарджик” на АМ “Тракия”.

При полицейската акция в лек автомобил “БМВ”, паркиран на посоченото място, са задържани двама пловдивчани на 26-т и 29-т години. Същевременно полицаи от Пазарджик са заловили доставчика - 31-на годишен мъж от Септември. При претърсване в “БМВ”-то е намерена найлонова торбичка с кафяво прахообразно вещество.

От направената експертна справка е установено, че веществото в торбичката е с тегло над 1 кг, но не съдържа наркотично вещество. Това е така нар.”катка” или мешилка, която при подготовката на дозите за продажба се използва като добавка за увеличаване на количеството. Съдържанието на пресовката е хероин с тегло 528,9 грама. От общо заловеното количество могат да се приготвят около 8 хиляди дози на стойност 80 хиляди лева. Веднага след залавянето на двамата наркодилъри, последвали претърсвания в четири жилища на ул.”Ландос” в кв. “Столипиново”, които били обитавани от роднини на един от наркодиларите.

 В дома на 22-ве годишна жена, с която той живеел на семейни начала, и брат му на 24 години е открит хероин с общо тегло общо тегло 9,681 грама, електронна везна с хероин по нея и други заготовки, мобилни телефони, множество СИМ карти и над 3 хиляди и 500 лева. Претърсени са и жилищата на чичо и братовчед на задържания мъж, където са открити и иззети мобилни телефони, СИМ карта, около 6 хиляди лева и евро, 279 стека цигари без бандерол от различни марки..

Златни накити, над 12 хиляди лева, мобилни телефони и СИМ карти са иззети и от четвъртата претърсена къща, обитавана от 30-годишна жена.

Заподозрените в извършване на дейност по доставка и разпространение на хероин са задържани за 24 часа. Работата по установяване депото за съхраняване на наркотика продължава


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.