Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
И да ме провесят, и душата ми да вземат, няма как да пътуват безплатно
16 Декември 2009
Той е притеснен от пенсионерското недоволство

"Прекратих болничните си заради протеста на пенсионерите", призна кметът Славчо Атнанасов, който днес е на работното си място.

Вчера няколкостотин пенсионери, както Plovdiv24.bg съобщи, блокираха общината, за да му търсят сметка защо ги е предал за картите в градския транспорт, те така и не били разбрали, че ще трябва да купуват и билетче по 40 стотинки. Преговори с тях започна изпълняващият длъжността Петко Атанасов, тепърва ще се пресмятат варианти за карти в пакет - за определен превозвач или линии, но без билет.

"Още от лятото работим по проблема. Сега се връщаме към стария вариант, разработен от заместника ми Александър Констинтинов - да се пътува само с карта, без билет. Тогава и пенсионерите, и инвалидите, и студентите категорично го отхвърлиха. Сега не приемат и този вариант. И аз вече не знам как да реагирам", чуди се кметът.

Спешно свикана комисия вече работи над нови варианти. Атанасов припомни, че няма друг град в България, където с привилегии при пътуването в масовия градски транспорт да се ползват 80 хиляди души. Той е притеснен от пенсионерското недоволство: "Нормално е да се притеснявам - това са нашите майки и бащи, но няма как да пътуват безплатно. Казаха, че ще ме обесят на елхата. Аз съм доста висок човек, трябва на някой много горен клон да ме поставят. И не на коледната елха, а на някой сух клон в града да ме провесят, и душата ми да вземат, няма как да пътуват безплатно."

Според него, ако бъдат изцяло удовлетворени претенциите на пенсионерите и хората с увреждания, бюджетът би бил взривен.  

Пловдив24


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.