Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Общината успокои напрежението около Градски транспорт
14 Декември 2009
Протестираха пенсионерите, недоволстваха и превозвачите
Пенсионери разговарят с Петко Атанасов
Пенсионери разговарят с Петко Атанасов

С бурни възгласи и призиви за оставка на кмета Славчо Атанасов около 500 пенсионери протестираха пред община Пловдив. Те настояват да отпаднат билетите за пътуване в градския транспорт от 40 стотинки за хората над 75 год. възраст и инвалидите над 70.  Хората от третата възраст недоволстваха и от ниските си доходи като нарекоха подигравка обещаните от правителството 25 лева коледни добавки.

След среща с представителна група на протестиращите с и.д. кмет Петко Атанасов, новините са възрастните хора са добри. Споменатите категории от тях ще пътуват само с карта, цената ще е между 15 и 90 лв за година в зависимост от размера на пенсиите им. Обмисля се вариант да има пакет от карти на отделните превозвачи или по няколко линии, това ще се решава по- късно днес в обшината. Новото предложение обаче трябва да се гласува от ОбС и едва тогава ще влезе в сила.

Напрежение около градския транспорт има не само сред превозваните, а и сред превозвачите, които не са получили субсидията за преференциалните карти от общината. Днес и.д. Петко Атанасов успокои и тях, като обеща компенсациите от 200 000 лв да бъдат преведени.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.