Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Как репортер от Нова телевизия си купи колата на Филчев
17 Ноември 2005

Скандалният репортер Васил Иванов разплете мрежа от престъпни нотариуси, които участват в схеми за измама

      Нова телевизия – разследване

      От вчера екипът на Нова телевизия е собственик на автомобила на главния прокурор Никола Филчев. Това стана, след като столичен нотариус завери договор за продажба на бронираната лимузина и слагайки печата и подписа си я прехвърли на наш колега, без дори собственикът – НСО и главния обвинител – да знаят нещо по случая.

      В разследването си Васил Иванов разкри как за този и други нотариуси няма невъзможни неща и участват в схеми за жилищни измами и узаконяване на крадени коли. Проверихме докъде може да стигне беззаконието и безскрупулността на тези хора. Насочихме се към един от нотариусите, за които получаваме най-много сигнали, че участват в престъпно схеми. За целта подготвихме договор за покупко-продажба на лимузината на главния прокурор. Вътре написахме марката, модела и регистрационните номера на колата. Както обикновено става, срещу дребна сума преснимахме личната карта на фиктивно лице, в случая наш колега. С това ксерокопие и договора друг наш човек се яви в кантората на нотариуса. Каза вярното име от веригата лица, с които нотариусът работи и само за 3 минути без продавач, без талон колата на главния прокурор стана наша собственост. Сделката бе вписана от нотариуса в регистрите и в данъчното по местоживеене на нашия човек. Така той се превърна в горд собственик на бронирана лимузина със специален режим на движение. След като си я купи, колегата ни отиде да види новата си кола.

      Васил Иванов: Това е колата на главния прокурор на държавата.

      Веселин Силвионов: “Не, не. Тя е моя и е бронирана и я имам от няколко дни.

      Репортер: Това какво е?

      Веселин Силвионов: Това е документ, че притежават тази кола, натурално заверен. Ето го тук и номерът 500 CEL. 56 34 ВС.

      Репортер: Седмица по-късно е решихме, че е време да си приберем колата от нищо неподозиращия главен прокурор и охраната му от НСО.

      Репортер: Тази кола е на този човек. Е, вижте, Ето го номерът - 56 34 ВС. Ето, вижте. Този човек, той закупи тази кола. Иска си колата човекът. Има си нотариален договор за тази кола. Ето, вижте.

      След като охраната отказа да ни въведе във владение решихме да си поискаме автомобила Никола Филчев.

      Репортер: Това е договор, с който вашата кола, лична, беше прехвърлена на друг човек, вижте, от един нотариус. Ето, давам Ви го. Моят колега иска да се вози с вашата кола.

      Никола Филчев: Да заповяда.

      Репортер: Ето, имаме договор.

      Никола Филчев: Качвай се, ела с мен.

      Репортер: Хайде. Заповядай.

      Никола Филчев: Отвори му оттам.

      Репортер: Ето, има нотариален акт, от един

      Никола Филчев: Отвори вратата на човека да се качи.

      Репортер: Хайде.

      Никола Филчев: Аз може ли да се кача.

      Репортер: Заповядайте.

      Никола Филчев: Не, аз мога ли да се кача.

      Репортер: Да.

      Никола Филчев: Благодаря. Хайде да тръгваме.

      След като се повозихме 20-на минути в приятната компания на главния прокурор решихме, че заради доброто на държавата можем да си позволим временно да оставим главният обвинител да ползва новия ни автомобил. Докато се возихме го информирах, че не само той е загубил бронираната си кола. Защото в разследването ни, по същия начин нотариусът прехвърли автомобила и на един друг висш държавник. От своя страна от прокуратурата обещаха пълно разследване на този и всички останали нотариуси, които с подобни схеми ограбват хората и нарушават закона.

      Цялото разследване на Васил Иванов очаквайте тази събота в Темата на Нова, веднага след централната емисия “Календар”. Ще Ви покажем кой е нотариусът, как продаде колата на главния прокурор и как реагира, когато екипът ни го хвана натясно за безпрецедентната сделка. Ще разберете още кой е другият висш държавник, чиято кола екипът ни прехвърли на свое име. Ще Ви покажем и заверените договори за покупко-продажба.

     

последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Даниел
18 Nov, 2005 | 10:00

После иди се разправяй че това е мое.

Ако може да си купя апартамент в Варна, свържете ме с тоя тип.

Аз съм сигурен че половината от депотатите познават поне по един такъв нотариус ама си мълчат щот така им е по добре и говорят че се борят с корупцията :)

SIMEON
17 Nov, 2005 | 11:54

VAZNO E DA SE VZEME PARATA! HORATA KU4ETA GI QLI.
PAK VREME STANA PROKURORA DA SDAVA POSTA I DA POHODI PE6.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.