Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бедствено положение в Рудозем и Неделино
12 Декември 2021
Усложнена е обстановката и в община Девин
Две от 10-те общини в Смолянска област обявиха бедствено положение заради излезли от коритата си реки вследствие на обилните дъждове, които продължават почти денонощие. Това са Неделино и Рудозем. По-тежка е обстановката в Рудозем заради интензивното покачване на реките Арденска, Чепинска, Елховска, предаде БНР.

В 2 часа след полунощ е обявено бедствено положение и в община Неделино. Нивото на речното корито на река Неделинска е преляло на няколко места. Водата е заляла помпената станция в село Крайна. Свлечена земна маса е затворила улица и водата, която се оттичала била насочена към къщите. Взети са спешни мерки. Няма евакуирани хора, каза кметът Боян Кехайов.

Имаме обявено бедствено положение в Неделино и Рудозем. Преливат реките. В Забърдо е наводнено цялото село. В Елховец е откъснат мост. В Широка лъка също имаме прекъснат мост и наводнени къщи. В Могилица също е наводнено, Пампорово, Стойките, прекъснат е пътят покрай Малините. Доспат-Црънча в посока Баротин също е непреходимо. В Девин ситуацията е също плачевна и в момента получавам допълнителни информации от други места,  които ще бъдат обобщени малко по-късно, обобщи ситуацията в региона зам.-областният управител Андрей Кадишев  ситуацията в планинската област.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.