Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Парламентът прие оттеглянето на проектокабинета - депутатите от ИТН не присъстваха в залата
12 Август 2021
След гласуването на решението и края на точката, ПГ на "Има такъв народ" се върна обратно в пленарната зала
Депутатите приеха оттеглянето на проектоправителството на ИТН. Гласуваха 166 депутата, като 105 от тях гласуваха "за".

Преди гласуването Тома Биков от ГЕРБ обяви, че от партията ще гласуват "против". Така гласуване получи 60 гласа "против" и един въздържал се.

„Искаме процедура за прегласуване, но ще помоля да обясним защо го искаме. Ако няма прегласуване и ако тази точка не се приеме, страната ще влезе в конституционна криза. Намираме се в абсурдна ситуацията. Тук липсва мандатоносителят, заради когото сме в тази ситуация. Липсва кандидатът за премиер, който се отказа по лично причини. Ние много лесно, в този момент, можехме да стоим и да потриваме ръце, както и да ви вкараме в ситуация, от която е много трудно излизането. Ние няма да направим така. Ние ще гласуваме против това решение, за да може то да бъде приключено. След това да се приключва с втория и третия мандат и очевидно да се отива към нови избори", заяви той.

Според него 46-тото народно събрание се проваля, така както предишното,в момент, в който страната е изправена пред редица кризи -здравна, мигрантска, политическа.

След гласуването на решението и края на точката, ПГ на "Има такъв народ" се върна обратно в пленарната зала.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.