Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Румен Радев: Когато аз говорих, мнозина мълчаха и се спотайваха
3 Юни 2021
Така лаконично президентът Румен Радев коментира наложените от САЩ санкции срещу български граждани
Когато аз говорих, мнозина мълчаха и се спотайваха. Да се говори днес е лесно и безопасно. Така лаконично президентът Румен Радев коментира наложените от САЩ санкции срещу български граждани и 64 компании съгласно закона "Магнитски".

Вчера стана ясно, че Министерството на финансите на САЩ налага санкции срещу бизнесмена Васил Божков, бившия депутат от ДПС - Делян Пеевски и Илко Желязков, бивш заместник шеф на Държавната агенция за технически операции-ДАТО.

В писмото се посочва, че въпросните лица и дружества са санкционирани съгласно Указ 13-818, който допълва и прилага Глобалния закон "Магнитски" за отчетност при нарушаване на човешките права и е насочен срещу извършителите на тежки нарушения на човешките права и корупция в целия свят.

Радев говори, след като с португалския президент, който е на посещение у нас, разгледаха специалната експозиция „Португалия в ръкописите и старите книги на Националната библиотека“ в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. По-късно президентът Марселу Рибелу ди Соза ще бъде удостоен и с почетно звание „Доктор Хонорис Кауза“.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.