Факти, Анализи, Коментари
   6 Февруари 2023
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Рашков: Ще се срещна със следващия главен прокурор
3 Юни 2021
Този главен прокурор е продукт на хората, които бяха обявени вчера от финансовото министерство на Съединените щати, каза още Рашков
Ще се срещна със следващия главен прокурор" - така вътрешният министър Бойко Рашков отговори на въпрос на „Хоризонт" ще приеме ли поканата за работна среща, която Иван Гешев му отправи вчера, предаде КРОСС.

„Този главен прокурор е продукт на хората, които бяха обявени вчера от финансовото министерство на Съединените щати", каза още Рашков.

Рашков добави, че не би приел покана за среща и от председателя на Антикорупционната комисия и бивш обвинител №1 Сотир Цацаров.

В коментар за наложените санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков по глобалния закон „Магнитски" служебният вътрешен министър коментира, че заради бездействието на службите и решения на политиците през годините сме поставени в унизителното отношение друга държава да ни казва кои са корумпираните държавни служители у нас.

По повод присъствието в списъка на американското Финансово министерство на заместник -председателя на Бюрото за контрол на СРС Илко Желязков Бойко Рашков призова номиниралата го партия ДПС да поеме отговорността за това и изрази очакване прокуратурата да поеме инициативата и да поиска да му бъде отнет допуска до класифицирана информация.

Успоредно с това вътрешният министър ще разговаря с новия председател на ДАНС какво може да предприеме Агенцията в това отношение.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.