Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съдружникът на Васил Божков на свобода срещу 40 000 лв
24 Май 2021
Съдията постанови той да бъде освободен незабавно, а гаранцията да бъде внесена до 10 дни
Съдружникът на обвиняемия бизнесмен Васил Божков - Георги Попов, беше пуснат под парична гаранция в размер на 40 000 лв. Съдията постанови той да бъде освободен незабавно, а гаранцията да бъде внесена до 10 дни.Съдът намира, че по делото са събрани голям обем доказателства, за да се направи обосновано предположение, че Попов е част от организираната престъпна група, ръководена от Божков и е изпълнявал възложени от него задачи. Няма опасност да се укрие и по тази причина определи мярка за неотклонение парична гаранция, се казва в мотивите за решението.

Адвокатката на Георги Попов заяви, че решението е справедливо и няма да обжалва Определението на съда.

Заседанието по гледането на мярката продължи над 7 часа.

Съдът отбелязва, че Попов е дал обяснения след завръщането си на 21 май в страната, но не признава вина. Обяснил е, че Божков му се е обадил м. г. и му е казал да пътуват за кратко до Дубай. По неговите думите не е успял да се върне порано, че е искал съдействие от адвоката си да си върне в България, но COVID ситуацията го е възпрепятствала. Има и писмо от ОАЕ в превод на български език, че Попов ще бъде предаден на България, но не се посочва по чие искане. Доказателствата показват, че Попов не е имал основна роля в организираната престъпна група.

От прокуратурата заявиха, че ще обмислят дали да обжалват наложената от съда мярка.

По-рано Попов заяви, че се е върнал в България, за да изчисти името си и да се грижи за близките си.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.