Факти, Анализи, Коментари
   30 Септември 2022
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Корнелия Нинова: Няма 115 млн. лв. излишък!
7 Май 2021
Българският народ да е наясно - няма 115 млн. лв. излишък от растеж в икономиката, а има вероятно този отчетен на хартия излишък заради едни 660 млн. лв., взети от концесията на летище "София"
Започнахме с еуфория, че Борисов повече няма да е премиер, но завършваме със скандали уж за процедури, зад които прозират интереси, лобизъм, партиен егозиъм и личностни амбции.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група, предаде Агенция "Фокус".

"Уважаеми български граждани, само месец след изборите 45-ото Народно събрание приключва своята работа. Избрахте ни в това Народно събрание с големи надежди за промяна. Започнахме в еуфория, завършваме със скандали. Еуфория, че ГЕРБ са отстранени от властта и Борисов повече няма да е премиер и скандали уж за процедури, но зад тези уж процедури прозира друга истина - интереси, лобизъм, партиен егоизъм и личностни амбиции.

Вместо съединението да ни направи силни срещу модела ГЕРБ, разединението ни направи слаби и моделът продължава да управлява. Нещо повече - продължава да се подиграва с парламентарната република.

Вместо сега да е тук по силата на решението ни от сутринта да дойдат на парламентарен контрол, той стои в хола в Банкя и ни дава съвети и лъже за финансово-икономическото състояние на държавата", заяви още Корнелия Нинова и подчерта, че излишъкът, обявен от премиера в оставка, е само на хартия.

"Няма 115 млн. лв. излишък от растеж в икономиката, а заради 660 млн. лв., взети от концесията на летище "София", изтъкна лидерът на БСП.

Според нея до ден днешен на финала на парламента се харчи с 200 млн. лв, извън правила, извън Народно събрание.

"БСП бяхме единствената партия, която поиска с проект на решение да задължим Борисов да внесе актуализация на бюджета. Никой от вас другите партии не пожела това решение да стане факт.

Днес сме отново в унизителната ситуация Борисов да лъже, че завършва 4-месечието на годината с излишък от 115 млн. лв, защото икономиката процъфтявала и растяла, въпреки кризата. Че той си живее в неговия измислен свят, е ясно. Българският народ да е наясно - няма 115 млн. лв. излишък от растеж в икономиката, а има вероятно този отчетен на хартия излишък заради едни 660 млн. лв., взети от концесията на летище "София" преди месец. Продажба на националния интерес за едни 660 млн. лв. Сякаш не чуваме бизнеса и не виждаме реалните показатели на икономиката. Сякаш не виждаме стотиците фалирали малки и средни предприятия.

Вместо да се обединим и днес той да е тук и да го питаме, а не да говори отвкъщи небивалици, ние сме в състояние, че ние си тръгваме, а той продължава", посочи още Корнелия Нинова.

Ние бяхме и оставаме себе си - партия с програма и цели и не се влияем от залитанията на новите, нито от съпротивата на модела, изтъкна лидерът на левицата.

"Какво ни отличи през това време - един месец от всички други партии? Новите ни нарекоха партия на статуквото и високомерно отхвърлила нашето предложения. Накичихте се с етикети партия на протеста. Когато не сте си помисляли за протест, в продължение на 4 години, БСП тук се бореше с това статукво. Ние категорично не сме статукво на Борисов и модела му, но сме системна, последователна, принципна партия, която каквото правеше в последните 4 години, това прави и сега", подчерта лидерът на БСП.

По думите ѝ за този един месец всички партии в парламента са се отказали от обещанията си. "Ние от нито едно. Не само че не се отказахме, а ги внесохме като предложения, политически аргументирани и финансово обезпечени. Ние бяхме и оставаме и ще бъдем себе си - партия с програма и цели, които не са конюнктурни. Те не се влияят нито от залитанията на новите, нито от съпротивата на модела. Сигурна съм, дори да не го признаете, че се уверихте, че промяна на модела без БСП е невъзможна", подчерта лидерът на БСП.

По думите ѝ основната задача на всеки парламент е да приема закони и да осъществява парламентарен контрол.

"Със съжаление казваме, че този парламент за един месец не прие нито един закон в полза на хората, освен Изборния кодекс. Не направи нито един парламентарен контрол към нито един министър от правителството на Борисов", заяви още лидерът на БСП.

"Това са фактите. Оценката трябва да оставим на хората, които ни изпратиха.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.