Факти, Анализи, Коментари
   27 Септември 2022
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
САЩ коментира шпионския скандал у нас
20 Март 2021
Вчера от прокуратурата обявиха, че са задържали група редоставяла на служител в руското посолство секретна информация от военен и високо-технологичен характер
Реакция по разследването за шпионаж в полза на Русия дойде от Вашингтон, предаде БНР.  "България е приятелска страна, съюзник в НАТО и партньор. Внимателно следим разследването по обвиненията в шпионаж в полза на Русия. Съединените щати подкрепят силно суверенитета на България и застават на страната на българите срещу тези зловредни действия на нейна територия". Това се казва в публикувано в Туитър изявление на говорителя на американския Държавен департамент Нед Прайс. 

Вчера от прокуратурата обявиха, че са задържани настоящи и бивши военни, както и жена с българско и руско гражданство.

Групата е предоставяла на служител в руското посолство секретна информация от военен и високо-технологичен характер.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов уточни, че те са събирали информация за модернизацията на армията, като сред тях са и двама служители на министерството .

От посолството на Русия реагираха вчера с изявление на своята Фейсбуск страница, в което посочват, че са очевидни „непрестанни“ опити да се забие клин в руско-българския диалог и за пореден път да се демонизира руската страна.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.