Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Учениците от 7, 8 и 12 клас започват присъствени занятия
4 Февруари 2021
Те ще останат в класните стаи две седмици, след което отново ще преминат към дистанционно обучение
В първия ден от втория учебен срок в училищата се връщат учениците от 7, 8 и 12 клас след продължителен период на дистанционно обучение. Те ще останат в класните стаи две седмици, след което отново ще преминат към обучение от вкъщи за 14 дни, за да може през това време присъствено да учат други класове - от прогимназиалния и гимназиалния етап.

Идеята на тази ротация е до средата на месец март всички ученици от 5 до 12 клас да преминат през двуседмичен период на присъствено обучение , редувайки се на три групи от по три класа.

Докато чакат реда си да влязат в класните стаи, както и след своите 14 дни присъствено обучение, учениците ще учат от вкъщи.

Зорница Танчева, учител по Български език и литература във Втора Английска езикова гимназия в София за вълнението на учениците преди връщането им в клас:

„За 8 клас да се запознаят със съучениците си много по-добре, с техните учители, тъй като живата връзка позволява много по-близък контакт. 12 клас, тъй като им предстоят държавни зрелостни изпити, за тях е важно присъственото обучение, за да можем да проведем например пробна матура".

Присъственото обучение ще протича при стриктно спазване на мерките за дисциплина, дистанция, дезинфекция и носене на маски.

Въпреки това около 1000 ученици остават да учат от вкъщи по желание на техните родители. Николай Хамов, баща на седмокласничка, коментира:

„Първо, нека се ваксинираме. И тогава вече, ако не се е появил някой нов щам, който е опасен за децата, тогава мога да я пусна"

Продължават да се обучават присъствено, вече един месец, всички ученици от 1 до 4 клас освен тези, чиито родители са поискали обратното.

Днес е и първият ден от втория учебен срок за около 2000 училища в страната. В останалите малко над 300 учебни заведения първият срок ще бъде удължен с три седмици за учениците от първи до трети клас или с две за тези от четвърти до шести, а причината е, че при тези ученици онлайн обучението не е било достатъчно ефективно.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.