Факти, Анализи, Коментари
   29 Септември 2022
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Затворените хотели и ресторанти искат 100% от заплатите си и 30 на сто от оборота
26 Януари 2021
Те смятат, че изминалата година за сектора е нулева
„Приемаме, че има сериозна заплаха за здравето на хората. Поставяме ги на първо място и сме решени да отстояваме тази позиция, предаде КРОСС. Но трябва бизнесът да бъде компенсиран реципрочно и подобаващо", заяви в ефира на „Здравей, България" зам.-председателят на Хотелиерската и ресторантьорска организация.Атанас Димитров.

Затворените хотели и ресторанти искат 100% от заплатите си и 30 на сто от оборота, за същия период на миналата година. Според Димитров исканията са реалистични, на фона на ситуацията. Той подчерта, че заради затварянето и националната карантина през изминалата година, тази за сектора ще бъде нулева.

„Ние не делим, секторът „Туризъм" го гледаме като цяло. Той е засегнат почти 100%. Това, че хотелите функционират по определен начин, не значи, че те всъщност изпълняват предназначението си. Разходите им са изключително големи, а за тях компенсация няма", подчерта Димитров и обясни, че това е довело до решението за отваряне на ресторантите в тях.

Според него трябва да отпадне крайният срок за кандидатстване по мерки за помощ от държавата. Исканията на сектора са мярката, която дава 20% от оборота на фирмите, да продължи поне до края на януари. Димитров е на мнение, че не бива секторът да бъде набеждаван, че е причина за високото ниво на заболеваемост.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.