Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сложна е обстановката в страната
11 Януари 2021
Паднали клони от дървета и камъни затрудняват на места движението на автомобилите
Усложнена остава обстановка в страната заради обилните валежи от сняг и дъжд. Паднали клони от дървета и камъни затрудняват на места движението на автомобилите. За момента няма данни за тежки катастрофи в страната, предава БНР. 

Към момента продължава да е затворен проходът Петрохан заради паднали клони и снеговалеж. На място има екипи на различни служби. Паднали камъни има и в района на Искърското дефиле. Там екипите на пътните служби и пожарната работят, като идеята е да не се затваря пътят и колите да могат да преминават, съобщи Георги Терзийски, председател на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

"Имаме информация за частични свличания на земни маси в Искърското дефиле и в района на Монтана, но се отстраняват своевременно, без да бъдат затваряни пътни артерии", каза той. В момента паднали клони има и в района на Железница. Там също има екипи на Пожарната и пътните служби, които ги отстраняват. От АПИ апелираха към шофьорите да карат внимателно и да бъдат търпеливи:

Валежите от последните дни създават опасност от разливи по големите реки у нас, показва справка в хидрометеорологичния бюлетин на НИМХ. В следващите часове вероятност от поройни наводнения има по водосборите на реките Искър, Янтра, Русенски Лом и Суха река. По-голям е рискът от разливи по средното и долното течение на Марица, реките Тунджа и Арда, и техните притоци.

Марица има вероятност да премине червения праг за предупреждение при Харманли на 12 срещу 13 януари и при Свиленград на 13 януари. Тунджа ще премине оранжевия праг при Елхово. Черна река ще прескочи жълтия праг в Смолян, а река Маданска - при Мадан.

Значителни повишения на нивата се очакват и за реките Струма и Места в Югозападна България - поройни наводнения са възможни по теченията и притоците им. Междувременно за 11 януари валежите отново ще са значителни в цялата страна.

В областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас е в сила оранжев код с очаквани до 50 литра на квадратен метър валежи за денонощието.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.