Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почина генералният директор на БТА
15 Ноември 2020
Максим Минчев е генерален директор на БТА. През 2016 г. е избран за генерален секретар на Световния съвет на информационните агенци
След кратко боледуване почина генералният директор на БТА Максим Минчев.

„Ще го запомним като рядко добър, работлив и обаятелен човек“, пишат от екипа на Българската телеграфна агенция.

Максим Минчев е завършил журналистика в Украйна, бил е стипендиант в НАТО в Брюксел. Работил е във вестниците „Народна младеж“ и „Диалог“, в сп. „Български воин“, бил е зам. главен редактор в БНР, редактор и водещ в Радио „Свободна Европа“, съобщава БНР.

От 2003 г. е генерален директор на БТА. През 2016 г. е избран за генерален секретар на Световния съвет на информационните агенции. През 2018 г. получи 3-годишен мандат и като президент на Световния конгрес на информационните агенции.

Съболезнования на близките и семейството му.

Искрени съболезнования по повод кончината на генералния директор на БТА изразява и премиерът Бойко Борисов, съобщи правителствената пресслужба.

„Доказан и уважаван журналист, с богат професионален опит и винаги воден от стандартите на професията. Бог да го прости и поклон пред паметта му!“, посочва премиерът.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.