Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
От днес с маски и на открито
22 Октомври 2020
При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата
От днес е в сила заповед на министъра на здравеопазването, с която се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места. При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.).

1472 са новите случаи на коронавирус в страната за последното денонощие при направени 8738 PCR теста. Това е 16,8 на сто от общия брой изследвани за последните 24 часа. В болница са настанени 1732 души, като 107 са в интензивни отделения. Излекуваните за последното денонощие са 184. Починали са 29 души.

Петте области с най-много новозаразени за последното денонощие са София - 425 случая, Пловдив - 208, Благоевград - 197, Бургас - 97, Шумен - 82.

Най-сериозен е проблемът в момента с лекарите. Лекарите в лечебните заведения работят 24 часа, 7 дни в седмицата и вече са изтощени, призна министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Трябва да се спазват мерките и да се търсят решения как да се намали броя на хората, които се разболяват, отбеляза министърът.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.