Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Спецакция срещу престъпна група за рекет и измами в София
5 Октомври 2020
Задържани са 21 лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Иззети са три автомобила, газов пистолет, злато, пари, документи и други доказателства
4 квартала в София осъмнаха под полицейска блокада. Под ръководството на Специализираната прокуратура служители на ГДБОП извършват на територията на София действия по разследването на организирана престъпна група, създадена с цел рекет, имотни измами, разпространение на наркотици.

Рано тази сутрин е започнала операция в кварталите "Абдовица", "Христо Ботев", "Враждебна" и "Левски". Тя е насочена срещу ромски барони, които са оглавявали организирана престъпна група за рекет, имотни измами, лихварство, разпространение на наркотици. Подозренията са, че са се занимавали и с проституция.

Провеждат се претърсвания на повече от 20 адреса в различни столични квартали, както и лични обиски на лица. Разпитват се и свидетели.

До настоящия момент са задържани 21 лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Иззети са три автомобила, газов пистолет, злато, пари, документи и други доказателства.

Сред арестуваните са ромските барони Мето и Трайчо, научи "По света и у нас", които се смятат и за лидери на групата.

Те са известни с това, че принуждавали свои длъжници да им прехвърлят имоти. Прокурори, следователи и антимафиоти от ГДБОП претърсват хотела им в столичния квартал "Враждебна". Според наши източници в два луксозни автомобила "Порше" и "Мерцедес" - S класа, собственост на двамата, са намерени наркотици. На място пристигнаха и спецполицаи от отдел "Наркотици" на ГДБОП.

Бившият собственик на сградата, в която се помещава хотел "Враждебна" заяви пред "По света и у нас", че двамата са му отнели сградата чрез измама.

"Това е моя къща, която е продадена от съдебен изпълнител. Съдията ме изгони. Имал съм кредит от банка, който с банката се получи едно недоразумение. Уведомих прокуратурата, имах две отменени постановления, накрая във ВКП наредиха тая проверка, за което съм благодарен и на специализираната прокуратура и на ГДБОП, защото няма кой да се оправи с тези бандити", казва Иван Борисов.

Полицията е отцепила района, в който са задържани Трайчо и Мето. Вървят разпити и се събират доказателства.

След анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори ще преценят на кои от лицата да бъдат повдигнати обвинения и на кои от тях да бъдат определени мерки за неотклонение.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.