Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Жега пред парламента
2 Септември 2020
Има сблъсъци, пострадали и задържани
Обстановката около новата сграда на Народното събрание остава напрегната, но антиправителственият протест под надслов "Велико народно въстание" продължава по-спокойно, съобщава БНР.  Още в 8 ч. се стигна до ескалация на напрежението пред НС. Протестиращите започнаха да замерят полицаите с яйца и копия на банкноти от 500 евро. Сблъсъците ескалираха около 9:45 ч и продължиха към 12 ч. 

Многократно напрежението се засили при опити на протестиращите да пробият полицейския кордон и да влязат в Събранието. Имаше сблъсъци, пострадали и задържани. Дойде и линейка.

Към сградата на парламента полетяха яйца, домати, ябълки и пълни бутилки с вода, както и бомбички, пиратки и димки. На няколко пъти Арман Бабикян от т.нар. Отровно трио призоваваше полицаите да не застават срещу гражданите, а съратникът му Николай Хаджигенов се опитваше да успокоява по-агресивните протестиращи. Около 11 ч., след заседанието на НС, Бабикян призова хората да обиколят сградата на събранието, за да не допуснат депутатите да излязат и отново се стигна до сблъсъци с полицията, която охраняваше подхода към страничния вход на бул. „Дондуков“, откъдето се предполагаше, че ще излязат народните представители.

След 12:30 протестиращи хвърлиха запалена слама по силите на реда. Кордонът пък успя да изблъска част от тях.  21 пострадали са откарани в болница. 16 са хоспирализирани - полицаи и протестиращи. 7 линейки са на площада и оказват помощ на пострадалите 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.