Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Национален протест на старта на парламента
2 Септември 2020
От полицията призоваваха гражданите да запазят мирната форма на протеста, да не се поддават на провокации и да не се увличат по проявите на агресивно поведение
Днес трябва да стане ясно дали управляващите от ГЕРБ ще успеят да съберат необходимите 120 подписа за внасяне на предложение за свикване на Велико народно събрание и изготвяне на нова конституция, съобщава КРОСС.

Към момента се знае, че БСП и ДПС няма да подкрепят инициативата, а подписите на ВМРО са под въпрос. Очаква се позицията на ВОЛЯ и на 9 независими народни представители. Междувременно Столичната община предупреди за възможни затруднения при придвижването в района.

Есенната сесия на парламента започва под обсада, след като организаторите на протестите срещу правителството и главния прокурор призоваха недоволните да се съберат пред новата сграда на Народното събрание.

Пред БНТ един от организаторите на протестите Арман Бабикян заяви, че целта днес е сваляне на правителството на премиера Борисов. 55 дни опитахме да бъдем достатъчно възпитани да обясним за какво става въпрос, коментира той.

В 10.00 ч. беше пуснат лютив спрей и напрежението нарасна. За да предотвратят насилието, част от протестиращите застанаха пред полицаите.

От полицията призоваваха гражданите да запазят мирната форма на протеста, да не се поддават на провокации и да не се увличат по проявите на агресивно поведение.

 8 души са задържани до момента, съобщиха от МВР.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.