Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Работниците масово сменят работа заради ниски заплати
14 Август 2020
Най-често причина за напускане на работа е ниската заплата в 73% от случаите
Три четвърти от заетите у нас сменят работното си място, заради ниския размер на възнагражденията, показва проучване на трудовия пазар, извършено от Българската търговско-промишлена палата и Института по философия и социология на БАН. Анализът на данните ще бъде представен днес, съобщава БНР.

Текучеството на работна сила е най-голямо при ниско квалифицирания труд в сектори като преработващата промишленост, строителството, хотелиерство и ресторантьорство, транспорта. Тенденцията трудно се обръща, казва председателят на Търговско-промишлената палата Цветан Симеонов.

Най-често причина за напускане на работа е ниската заплата в 73% от случаите, но не са за подценяване и останалите фактори, коментира Камелия Петкова от БАН:

"Стресът на работното място се очертава като водеща причина за доброволно напускане. Друга причина - авторитарно ръководство и несправедливото признание на приноса на работника и не на последно място - лошото отношение от страна на ръководителя".

Проучването е проведено сред 2 460 работещи българи, 750 работодатели, бизнес организации и 250 бюра по труда.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
15 Aug, 2020 | 20:21

Оопа, Аз съм вашия бос, на всички, леви, десни, центристи, бели, черни, мургави. Вие си сменяте работата, два дена в седмицата си клатите тая работа, а Аз съм на поста си денонощтно. Вижте само този прост пример: в петък Брюксел отпуска поредния Фонд, и в понеделник сумата е разфасована по сметките, и мойте, не крия, все пак Аз съм бос, и на които трябва. Привидно това е илюзорна работа, акантаните са в същите банки от където и идва Добрутрото, но без мой контрол е обречео да кацне на съвсем други места. Обвиняват ме, народа де, че не играя вече футбол, наддал съм доста, - а кое по напред?! Аз работя, а не се оплаквам. Не е само до едни магистрали, има и инфраструктура - както се изразяват специалистите. Не обичам да се хваля, - най после трудовата дейност краси човека и се вижда разкошно отстнани! Нека всеки поданик на тази неблагодарна територийка, дадена ми от който трябва за качества, пък вие си мислете че ме избирате, да каже откровено - има ли по богат от мене! Когато фащтите говорят, голтаците могат само да вдигат врява по улиците.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.