Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Разкриха ферма за криптовалута, която черпела нелегален ток колкото захранва целия Кюстендил
13 Август 2020
По предварителни данни стойността на отнетата енергия е над 2,5 млн. лв.
Разкрита е мащабна кражба на ток за около 2,5 млн. лева чрез нелегално свързване към градската мрежа на Кюстендил в работила година и половина т.нар. ферма за криптовалута, съобщиха от прокуратураta. По случая бяха задържани за 24 часа двама мъже от София, наели помещения в бившия ДАП и в бивш обувен завод в града.

Неправомерно ползваната електроенергия се равнява на ползването на ток за целия Кюстендил през летния сезон за месец, каза районният прокурор Ивайло Илиев:

„Голямо количество са техническите съоръжения, открити на място. Установено и на двете места е неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, по предварителни данни стойността на отнетата енергия е над 2,5 млн. лв. Единият от извършителите е свързан с две други подобни разследвания за сходни деяния“.

Добивалите чрез мощни компютърни системи, които ползват сериозно количество ток, са монтирали модерни оборудвания и технологии.

Двамата мъже са вече освободени. Самият добив криптовалута не е престъпление, обвиненията към тях ще са за неправомерно ползване на електроенергия, каза прокурорът Илиев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.