Факти, Анализи, Коментари
   22 Януари 2021
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Прокуратурата: Имотът и пристанището в парк “Росенец” са незаконни
22 Юли 2020
Множество нарушения при изграждането и експлоатирането на обекти по Черноморието откриха проверките, извършени от ВАП
парк
парк "Росенец"

Алепу
Множество нарушения при изграждането и експлоатирането на обекти по Черноморието откриха проверките, извършени под ръководството на ВАП. Установено е и незаконосъобразно ограничаване на достъпа до плажната ивица, съобщават от прокуратурата.

Проверките са били на 20 и 21 юли 2020 г. под ръководството на заместника на главния прокурор при ВАП и в присъствието на наблюдаващ прокурор. Извършени са от органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас по установяване законността на строителството и експлоатирането на обекти по Черноморието.

Проверка на обект „Алепу вилидж" в местността „Алепу" - Созопол констатира изграждането на укрепително съоръжение - странична подпорна стена, в отклонение от строителните книжа. Извършената промяна е по време на строителството и не отговаря на одобрения инвестиционен проект. ВАП ангажира незабавно компетентните действия на ДНСК във връзка с незаконното строителство по реда на ЗУТ.

Проверка в местността „Аркутино" установи, че към настоящия момент не се извършват строителни дейности в близост до крайбрежната ивица. Констатирано е, че липсва строителна ограда и обезопасяване на бетонова конструкция, чието изграждане е преустановено през 1992 г. Следва кметът на община Созопол да предприеме действия по реда на чл.195 от ЗУТ за обезопасяването на обекта.

В местността „Буджака" се установи наличието на оградени с масивни огради терени и масивни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали. Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която може да бъде опасна за преминаващите през нея граждани. За обектите в местността „Буджака" са образувани отделни прокурорски преписки.

В парк „Росенец" се установи, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. В МРРБ липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица.

При проверка на комплекс „Венид Еко вилидж" в Свети Влас се констатира, че към момента не се извършват дейности по строителството на жилищни сгради и хотел - 36 бр. къщи в съответствиe с общата строителна забрана за периода до 1 октомври по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. С оглед на това, че е липсвала изрична заповед, кметът на община Несебър е издал такава на 21 юли 2020 г., с която всички строителни дейности са прекратени до произнасянето на Административен съд - Бургас относно разрешенията за строеж в гористата местност. На органите на РДНСК - Бургас е възложено предприемането на мерки за указанията на началника на ДНСК и за спазване на ЗУТ.

Проверките под ръководството на ВАП за незаконосъобразно строителство по Черноморието продължават.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Доган
22 Jul, 2020 | 18:21

Явно атакуват доган, но той печели от това. Пак ще е мъченик. Наближават избори все пак


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.