Факти, Анализи, Коментари
   23 Януари 2021
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
10-годишна абсолютна погасителна давност за частните задължения на физическите лица
22 Юли 2020
Депутатите приеха единодушно на първо четене промени в Закона за задълженията и договорите
Депутатите приеха единодушно на първо четене внесените от ГЕРБ и Обединени патриоти промени в Закона за задълженията и договорите. Измененията предвиждат въвеждането на 10-годишна абсолютна погасителна давност за частните задължения на физическите лица, съобщава КРОСС.

Физическо лице, което не може да плаща задълженията си, ще може да започне процедура по обявяване на фалит или да се освободи от тях след изтичане на определен период от време. От "Обединени патриоти" смятат, че този срок е достатъчен, за да защити интересите на кредиторите, така че те да могат да съберат своите вземания.

Съпредседателят на парламентарната група на "Патриотите" Искрен Веселинов мотивира промените и обясни, че страната ни е единствената в Европейския съюз, която не предлага никаква защита за длъжника: "Съгласно нашите данни, над 600 000 са такива производства, които са дългогодишни, и това са наистина стотици хиляди съдби. Много от хората, които са в това положение, предпочетоха да емигрират от България, за да могат да получават някакви сносни доходи зад граница, където съдия-изпълнителите не ги преследват и смятам наистина, че ще бъде една глътка въздух за десетки хиляди хора в България".

Промените бяха приети единодушно с 87 гласа "за".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.