Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арестуваха 35 човека на Божков
21 Юли 2020
Спецакцията на МВР и спецпрокуратурата е започнала рано тази сутрин в няколко града на страната
35 души са задържани във връзка с едно от разследванията срещу намиращия се в Дубай Васил Божков. Спецакцията на МВР и спецпрокуратурата е започнала рано тази сутрин в няколко града на страната.

До момента са арестувани 35 души – хора от охраната на бизнесмена Васил Божков, който е в Дубай. 

Сред задържаните има и бивши служители на МВР, включително и от Отряда за борба с тероризма. Претърсени са били 38 адреса в страната, от където са иззети веществени доказателства, съобщиха от спецобвинението. 

Тепърва наблюдаващите прокурори ще решават на кои от задържаните да повдигнат обвинение и дали да искат за някои от тях и постоянен арест.
Акцията, която продължава и в момента, идва месец след като обвинения за участие в ръководена от Божков група за убийства, опити за убийства и други тежки престъпления, получиха шефът на охраната на хазартния бос Веселин Балтов и изключително близкият до Божков адвокат Славчо Марков. Тогава от прокуратурата обявиха, че на един от претърсваните адреси са намерени снимки и лична информация за магистрати и членовете на техните семейства.

А  иначе, срещу Васил Божков са повдигнати задочно 19 разнообразни обвинения. Сред тях и за останали неразкрити през годините убийства и опити за убийства, по които се предполага, че са и днешните арести. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.