Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Томислав Дончев: Президентът поиска цялата власт!
11 Юли 2020
Ако някой иска цялата власт сега нека да обясни защо, призова Дончев
Правителството отговори на президента Румен Радев, който поиска оставката на кабинета. Прочитът на изпълнителната власт е: Президентът поиска цялата власт. Това каза от името на министрите вицепремиерът Томислав Дончев, предаде КРОСС. Очакванията са да му отговорим огледално, ние няма да го направим, подчерта той. И даде да се разбере, че управляващите няма да искат предсрочното отстраняване на държавния глава, а му пожелават да си доизкара мандата.

„Благодаря на всички, които протестират, без да нарушават обществения ред. Благодаря и на полицаите. Вероятно очаквате след включването на президента Румен Радев огледална реакция. Не няма да има огледална реакция, няма да кажа, че правителството иска оставката му. Това би ни вкарало в още по-тежка институционална криза. Президентът има повече от година до края на мандата си и държа да си изкара мандата, въпреки че съм несъгласен с голяма част от тезите. Не очаквайте от мен да хуля президентската институция", това каза вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг заедно с военния министър Красимир Каракачанов и социалния министър Деница Сачева в Министерския съвет.

"Правителството се превърна в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинение на съветниците на президента", каза още Дончев и допълни, че Радев е поискал цялата власт сега и безконтролно.

„МС не е на Бойко Борисов, президенството не е на Румен Радев, а българската полиция не е на Младен Маринов. Те са на България. Искам да призова всички да пазим държавата, защото нямаме друга. Който и каквито политически сметки да прави, нека да пази страната ни", коментира Дончев.

"Ако някой иска цялата власт сега нека да обясни защо", призова Дончев и коментира, че има точка, от която връщане назад няма.

Политическият екстремизъм, който се опитва да практикува Радев е опасен за държавата. Ние искаме да се възстанови диалогът с институциите, заяви социалният министър Деница Сачева.

„Искам да се обърна към гражданите, които изпитват страх от това какво ще се случи и как ще изкарат зимата, при положение, че се борим с тежка пандемия и непрекъснато отговаряме на социални и икономически нужди. Човек, който подбужда към протести, трябва да има ясен план за действие. Политическият екстремизъм, който се опитват да практикува г-н Радев е опасен за държавата. Искам да обърна внимание, че президента не намери време да коментира новината, че успяхме да влезем в чакалнята за ИЕРЕМ 2", заяви социалният министър Деница Сачева.

„Не съм вярвал, че ще ми се наложи да коментирам изказвания на президента, който уважавам, но се налага. Институциите воюват, вместо да си подадат ръка. Да започнем от онази случка, която разгневи народа - тази в „Росенец", когато едни гардове на НСО по брутален и незаконен начин възпрепятстваха хора, които правят политически пиар. Този имот е продаден по времето на Иван Костов,а по времето на Орешарски е оформен. Сега привържениците на тези партии казват „Защо не правите нищо?". Няма как да изпълня разпореждания на НСО, които противоречат на Конституцията. Тези, които хвърлиха българското знаме на земята, трябва да бъдат наказани", коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.