Факти, Анализи, Коментари
   6 Март 2021
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
За шести пореден път инициативата „Капачки за бъдеще” организира голямо събиране на капачки на площад „Батенберг”
5 Юли 2020
Малки и големи изпълниха пространството пред Царския дворец в София, за да оставят на специално организирания пункт събраните от тях пластмасови капачки
Над 300 хил. тона рециклирана пластмаса, чисто нови кувьози за десетки общински болници в страната и много усмивки на лицата през последните две години – това са накратко резултатите от инициативата „Капачки за бъдеще”, която се превръща в една от най-успешните социални кампании у нас. За шести пореден път инициативата организира голямо събиране на капачки на площад „Батенберг” в столицата.

Малки и големи изпълниха пространството пред Царския дворец в София, за да оставят на специално организирания пункт събраните от тях пластмасови капачки през последните месеци, а кампанията тече успоредно в няколко града на страната.

Идеята е проста – всеки събира стандартни пластмасови капачки от бутилки, предава ги, а организаторите се заемат с извозването им до компаниите, които ги рециклират и съответно плащат за тях. Събраните средства пък отиват за закупуване на кувьози, които спасяват човешки животи.

„Мотивират ни резултатите. Мотивира ни фактът, че едновременно помагаме на природата и даряваме апаратура на болниците, а това буквално спасява животи. През 22-та кувьоза, които успяхме да дарим до края на миналата година, вече са минали над 250 бебета. Това означава, че всички хора, които са събирали капачки, са помогнали на 250 бебета да бъдат здрави – няма по-силна мотивация от това”, категоричен е Лазар Радков, един от двигателите на инициативата.

„През последната кампания в страната се бяха събрали 50 тона капачки, сега сме събрали над 60 тона. Имаме увеличение. Колко ще бъдат днес в София, все още не можем да кажем. Ще имаме точни цифри в края на деня”, допълни Мартина Йорданова.

Посланието им към младите хора е просто – работете здраво и мрънкайте по-малко, а всеки път, когато имате възможност, помагайте на другите и правете средата около вас по добра. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.