Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арестуваха с подкуп шефовете на ГДБОП за борба с наркотиците
26 Юни 2020
Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг заедно с вътрешния министър Младен Маринов
Двама висши служители на ГДБОП и един служител на МВР са задържани при специализирана операция в четвъртък, съобщава КРОСС.

Арестуваните са началникът на отдела за противодействие на наркотрафика от Главна дирекция за борба с организираната престъпност” и началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР.

И тримата са задържани за 24 часа. Началникът от ГДБОП е задържан в момента на получаване на подкуп.

Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг заедно с вътрешния министър Младен Маринов.

Главният прокурор посочи, че продължават претърсванията на множество обекти и жилища. Предмет на делото е организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на чадър върху групи за наркотрафик и разпространение на наркотици не само на територията на България.

Това са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците у нас, както и основните ни контакти с нашите международни партньори, посочи Гешев.

Прокуратурата и МВР са и ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на престъпления, независимо дали са извършени от наши служители или не.

В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и това го правим. Реализация в такъв размер не се е случвала в новата история на България, съобщи главният прокурор.

Гешев добави, че тяхната работа не е решаване на кадрови проблеми в други структури. Дали и какви промени ще бъдат извършени в ГДБОП е от компетенциите на министър-председателя и на министъра на вътрешните работи.

Ще има промени в ГДБОП

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е наредил проверка на ГДБОП и ще предложи промени в нейната структура. Той определи случилото се като много неприятно.

„Разпоредих на главния секретар на МВР да се направи цялостен анализ на работата на ГДБОП и противодействието и трафика на наркотици, за да мога да обсъдя с премиера и да вземем правилно и информирано решение за промени в структурата на Дирекцията, да изчистим нейното име“, каза вътрешният министър.

Той отбеляза, че това е службата, която работи „с нашите партньори от ЕС и целия свят, важно е да запазим доверието, което има при тези контакти“.

Във всяко стадо има мърша, както е казал народът. Това, което правим не трябва да се възприема като лош знак за МВР. В прокуратурата също има проблеми, но ние си решаваме проблемите. За тези, които работят с престъпниците, които им опъват чадъри, които са избрали да работят с престъпността, а не срещу нея – аз и вътрешният министър, ще бъде безкомпромисни, категоричен бе Иван Гешев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.