Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Проф. Кантарджиев: Тенденциите са смущаващи, надценил съм самосъзнанието на хората
21 Юни 2020
Все още мисля, че има съзнание у хората да пазят себе си и семействата си...
Тенденциите са смущаващи, в последните осем дни имаме завишаване на положителните случаи. Това ме притеснява. Взривовете в огнища станаха много в страната. Хората са заразени от неспазване на елементарни правила - да не се събират по много и на затворени места. Това ще донесе много негативни последици. Това коментира пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб.

Според него не е логично поставяне на КПП на входовете и изходите на градовете или затваряне на хората вкъщи.

Все още мисля, че има съзнание у хората да пазят себе си и семействата си... За съжаление у нас, за разлика от други държави, се появиха противоречиви и взаимноизключващи се послания. През март и април бяха взети навременни мерки, това доведе до слабо разпространение... Но медийното пространство беше залято от приказки, имаше противоричиви и взаимноизключващи се изказвания, включително и от лекари.

Надценил съм самосъзнанието на сънародниците ни... На закрити обществени места препоръчвам маски, използване на дезинфектанти, избягване на събирания на големи групи на закрито... Маската предпазва.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.