Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цената на парното се вдига, но ще е по-евтино !?!?!?
4 Юни 2020
Това обяви председателят на енергийния регулатор Иван Иванов. Според него се получава изкривяване...
Цената на парното и топлата вода ще е средно с 14 на сто по-ниска през следващия отоплителен сезон сравнение с миналата година, съобщава БНР. Това посочи председателят на енергийния регулатор Иван Иванов. Според него се получава изкривяване, когато се изчислява, че спрямо действащите цени предстои поскъпване с между 3 и 22 процента.

По повод казаното от премиера Бойко Борисов, че енергийният регулатор прави глупости и мандатът на някои членове е изтекъл, Иван Иванов заяви:

„Ако аз продължавам да изпълнявам правомощията си на председател на Комисията, то е защото има изричен текст, че до избора на нов състав на Комисията председателят и членовете ѝ са длъжни да продължат да изпълняват функциите си.

Надявам се, че след изявлението на премиера вероятно ще се ускори този процес. Все пак нека заявя за честта на Комисията за енергийно и водно регулиране, че всички наши решения са решения в обществен интерес“.

В Комисията за енергийно и водно регулиране бяха обсъдени предстоящите промени в цените на електро- и топлоенергията, които ще влязат в сила от юли и ще са за период от 1 година.

При тока за бита се очаква поевтиняване средно с половин процент.

Поскъпване с между 3 и 22 процента се предвижда за топлоенергията по разчети спрямо сега действащите цени.

От енергийния регулатор обаче посочват, че на годишна база има намаление средно с 14 на сто за страната.

Поевтиняване с 2% при ТЕЦ-овете на газ е предвидено само за Пловдив.

Предложенията са направени по изготвени от регулатора прогнозни цени на природния газ и се предвижда да важат до 1 юли следващата година.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
04 Jun, 2020 | 14:38

Смешници


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.