Факти, Анализи, Коментари
   21 Октомври 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Борисов: Благодаря на всички българи за дисциплината!
4 Юни 2020
Справихме се прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се да няма втори, трети вълни, надяваме се всичко това да утихне
Днес правим 100 дни, откакто издадох заповедта за създаване на Националния оперативен щаб и пак ще благодаря на всички българи, на дисциплината на хората, на усилията на всички лекари, сестри, лаборанти, РЗИ, полицаи, социални работници, предаде БНР. Благодаря на всички българи, заяви премиерът Бойко Борисов на редовния сутрешен брифинг на щаба.

„Справихме се прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се да няма втори, трети вълни, надяваме се всичко това да утихне, но с приключването на ежедневния брифинг на щаба целя само едно: за това лошо нещо, което се случи на света – в Испания удължиха извънредното положение, видяхте какво се случва в САЩ, мисля че това го избегнахме поради няколко причини – дисциплината на народа, това, че показахме като нация, че може да се пазим и да се съхраняваме, защото безспорното в това заболяване е дистанцията, дисциплината и дезинфекцията“, подчерта Борисов.

И допълни, че тези мерки са дали възможност да бъдат подготвени болниците.

„Не искам да си придавам нито важност, нито да си приписвам заслуги, но това, което направихме, беше чудо и никой друг не успя да го направи – в света, не в Европа. Така че, на щаба да кажа едно „благодаря“. Снощи доц. Мангъров ми беше написал: „Когато има победа, героите са много“. Щабът не се разформирова, той продължава да работи до 31 декември. За да имаме готовност, ако дойдат по-лоши събития. През това време щабът трябва да гарантира запасите от облекла, очила, маски, тестове, лекарства, които към този момент докторите считат, че може да бъдат давани на заболелите“, допълни премиерът.

Информацията (за развитието на заболяването – б.р.) няма да бъде спряна, тя ще бъде публикувана онлайн, каза още Борисов, който подчерта, че това непрекъснато включване на щаба създава чувството за безпокойство.

„Трябва да свикнем да живеем с този вирус, той не е утихнал. За вчера у нас има 25 случая. Но ние чисто психологически искаме да се върнем колкото се може бързо към нормалния начин на живот“, отбеляза той и допълни: „Мерките ни бяха меки, навременни и най-резултатни“. 

Борисов обяви още, че след 15 юни повече хора ще могат да присъстват на кинопрожекции и театрални постановки, както и културни мероприятия:

„И там 30 процента към този момент, от 15 юни - 50 процента“.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.