Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Голям обир в Плевен
2 Юни 2020
След като разбиват касата, при бягството изпускат около половината от сумата. С останалите - над 200 000 лева, бягат към София
Двама души са задържани за обира на повече от 450 хиляди лева от касата на фармацевтична компания в центъра на Плевен, предаде БНР.

Извършителите бяха заловени в София, а прокуратурата образува досъдебно производство.

Обирът е станал снощи към 21.30. Крадците проникват на втория етаж в къща в центъра, където се намира офисът на фирма "Ралифарма“ ООД".

След като разбиват касата, при бягството изпускат част от сумата. С останалата - над 200 000 лева, бягат към София.

Светлана Христова, собственик на „Ралифарма“, която снабдява над 120 аптеки в региона, разказа, че крадците добре са познавали офиса, успели са от втория опит да проникнат на втория етаж в къщата.

Чантата на единия от обирджиите се скъсала и част от парите са се разпилели, а впоследствие били събрани от собствениците им. Сумата е била подготвена да бъде внесена в банката.

"От приземния етаж и през терасата са отишли направо при касата, в която са парите, разбили са. Чувайки, че идва навярно полицията, се закача чантата, къса се и парите падат зад палетите. Една голяма част от парите си събрахме. Ние сме аптечен склад, работим с аптеки, оборотите са големи. Тези пари бяха подготвени да ги внесем в банката, защото минаха разплащанията", каза Христова.

Двама мъже са задържани по случая. И двамата са познати на полицията с множество криминални регистрации.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.