Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Подполковник от НСО обвинен за ръководител на група за убийства
21 Май 2020
Дългогодишният служител на НСО е обвинен за ръководител на организираната престъпна група, съпричастна към убийството на бизнесдамата Станка Марангозова
Подполковник от Националната служба за охрана е обвинен за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова в столичния квартал „Младост“ миналия октомври, обявиха от прокуратурата. Дългогодишният служител на НСО е обвинен за ръководител на организираната престъпна група, съпричастна към убийството, предаде БНР.

Той и още двама души са в ареста. Поръчителят на убийството е напуснал страната през март и се издирва с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол.

Основна роля при организацията на убийството е играл подполковникът, посочи говорителят на главния прокурор Сийка Милева и даде подробностите за разкритото убийство. 

„По възложена техническа експертиза на иззетия мобилен телефон на служителя от НСО се установява активната му комуникация с действащи магистрати, адвокати, висши министри, държавни служители на високи позиции, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа. С тях са обменяни доклади, документи, постановления на Софийската районна прокуратура, както и номера на преписки и досъдебни производства", каза тя.

Имена по време на брифинга не бяха съобщени, но за държавния охранител стана ясно, че той е имал логистични функции. Иначе имал отношение към охраната на масови мероприятия с участие на лица, контингент на НСО.

В дома му пък са намерени доказателства за поръчката, свързана със Станка Марангозова. Той е получил поръчката за убийството ѝ и у него е намерена бележка с името ѝ.

Платената цена е 50 000 лева, която групата си e разделила. Държавният охранител е притежавал и техническо средство за подслушване.

У него са открити и номера на преписки по дела, поради което се проверява дали някои от магистратите могат да бъдат обвинени в търговия с влияние заради „уреждане“ на дела, уточни Сийка Милева.

Заради присъствието на офицер в престъпната група разследването е поето от Военната прокуратура.

От НСО обявиха, че на Военно-окръжна прокуратура - София се оказва пълно съдействие по продължаващите действия на разследващите органи.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.