Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отварят моловете
15 Май 2020
Отварянето на моловете и големите магазини от понеделник премиерът Бойко Борисов обвързва със строги правила за влизане на хората, спазването на дистанция и строга дезинфекция
Министър-председателят Бойко Борисов разговаря днес с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация, съобщават от МС.

Премиерът разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник след срещата, на която присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Отварянето на моловете и големите магазини от понеделник премиерът Бойко Борисов обвързва със строги правила за влизане на хората, спазването на дистанция и строга дезинфекция. На срещата си с представителите на Българската ритейл асоциация той обясни, че засега детските кътове не бива да отварят, а фитнесите да работят на 30% от капацитета си и обясни, че запазването на всяко работно място е от огромно значение.

"Организирайте се. Ние днес ще издадем заповед с министър Ананиев, в която се казва буквално - при спазване на дистанцията и дезинфекционните условия и всички останали, които ги знаете. От вас зависи сега много бързо и гъвкаво да отидете. Стрелки, вход от тук, изход от там, на 50 човека спиране, излизат, влизат другите 50, за да почнем ден, два, три, това е, дето се вика по тънкия лед караме в момента. И дай Боже да не се допусне клъстър да се развие. Затова е толкова важно".

Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.

„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи премиерът.

По време на срещата детайлно бяха обсъдени условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на Covid-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.