Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Излишък от 1,4 млрд. лева в хазната
13 Май 2020
Това обаче са цифри, отчетени преди започване на кризата с коронавируса
Към края на март бюджетът е с излишък от 1,4 млрд. лева, но отражението от кризата тепърва ще се отрази върху хазната. Това е записано в решението на Министерския съвет, с което се одобрява информацията за касовото изпълнение на държавния бюджет за първото тримесечие на годината.

По правилник финансовият министър Владислав Горанов редовно докладва пред колегите си състоянието на фиска.

В края на март във фискалния резерв има над 10 милиарда лева, става ясно от съобщението на кабинета. В него подробно се описват постъпленията и разходите на хазната по пера, като се подчертава, че негативните ефекти от пандемията тепърва ще се отразят върху състоянието на фиска, например след удължаването на сроковете в Закона за корпоративното подоходно облагане, заради намаления стопански оборот и други причини.

Държавният бюджет бе актуализиран през април, след което последваха редица допълнителни плащания по сектори и различни мерки с цел подпомагане на бизнеса и гражданите. Най-вероятно отражението от тях ще се види в състоянието на хазната през април и май.

Въпреки очакванията правителството да обсъди и промените в ставките на ДДС за ресторантьорите и книгите, които по настояване на премиера Бойко Борисов трябва да станат 9% при 20 на сто настояща ставка, информация за тази тема няма в правителственото съобщение.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
15 May, 2020 | 00:17

Приятелю, не се плаши като виждаш такъв куп, и ти може да станеш умен. Първо ела в Ложата, твои връстници са станали вече 33 степен, но и ти ако слушаш ще успееш, че и задминеш. Членския внос отначало ще те впечатли, но с време доходите ти така ще растат, че в семейството ти ще те боготворят. Колеги и всякакво обкръжение също няма да изостават, но ти няма да се сближаваш с тях, освен по спусната ти задача от нас, а те като усещат, още повече ще ти завиждат. Но това е нищо, само първото стъпало, - за добре изпълнявани задачи ще получиш предложение да преминеш към нас! Не се майтапя, ние не може да разчитаме само на азербайджано тюрки, и естествено че обогатяваме състава си по творчески. Сега на дневен ред ни е проблема България. След закриването й ще се наложи Синедриона да разполага с оперативна група българи - бивши де, които да внасят ред в редиците на запазено частично коренно население за обслужващ ни персонал - хигиенисти главно, но и бели кадънки. Ние избраните, имаме слабост към българките най вече заради културния им характер, а не толкоз за формите. Те имат за обичайно когато ги ползваме, да стенат - какъв голям и какъв устойчив! - а това приятел ни храни. Ти с времето ще разбереш че ние се храним от агонията на гойските души, за което те в простотията си ни наричат Паразити! Приятел, ще те вземем, обрязването е най лесната работа - по е важно финансовата дисциплина. Ти безспорно ще живееш нашироко, ама зашеметяващо широко и ще се возиш на джип Ауди, но всичко това започва от Масонската Ложа, а аз за да те предложа ще трябва да съм заинтересован, а то ще е възможна за теб сума. Много се натискат и затова аз ти го казвам тихо, като на приятел? С времето ще разбереш основния принцип на юдаизма - не подвеждай ближния - а остави това "ближен" дето сме пробутали на гоите за тях, в заварките си ще се лансираш фифти-фифти. Сега се смущаваш - не е ли лицемерно? Спускаш се в гойски отвлечени пресмятания, че чрез тяхната глупост за се включиш в Пособията, а с гъвкавост на ума ще ги раздаваш тези Пособия! Но пак ти повтарям приятелю - в ход е унищожаването на България, и затова те обичаме!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.