Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Втори лекар загина от Covid-19 снощи
3 Май 2020
Вчера бе съобщено за първия починал медик от коронавируса - д-р Илияна Иванова
Има нов случай на лекар, починал от Covid-19 снощи в спешното отделение на Александровска болница, съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб на редовния брифинг тази сутрин, съобщава БНР. Ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски уточни, че става дума за лекарка.

Вчера бе съобщено за първия починал медик от коронавируса - д-р Илияна Иванова, която работеше в Инфекциозното отделение на болницата в Сливен.

„Колегата работи в центъра за спешна медицинска помощ. Бил е констатиран с коронавирусна инфекция, след което е изписан с отрицателни резултати и към момента на приемането в изключително състояние е настъпил летален изход“, каза той.


Този случай поставя под съмнение придобиването на имунитет, заяви проф. Венцислав Мутафчийски, който изненадващо присъства на брифинга на щаба, който от вчера е с нов формат.

„Тя е била един от първите заразени от Центъра за спешна медицинска помощ. Лекувана е в Окръжна болница. След като са установени две отрицателни проби и подобряване на състоянието ѝ, е изписана за домашно лечение. Вчера внезапно е влошено състоянието ѝ вкъщи. Още с пристигането ѝ в спешния приемен център на Александровска болница се е наложило да бъде интубирана. Въпреки положените усилия въобще не е могла да стигне до интензивното отделение“, каза Мутафчийски.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.