Факти, Анализи, Коментари
   2 Юни 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

4,5 по Рихтер разтресе Пловдив
1 Май 2020
Епицентърът е на 13 км североизточно от Пловдив по посока на гр. Раковски и на 136 км. източно от София. Дълбочината на труса е 2 километра
Земетресение разтресе България една минута след 14 часа. Усетено е с различна сила в София, Пловдив, Севлиево и доста български градове. По данни на Европейския сеизмологичен център силата на труса е 4,5 по Рихтер, а епицентърът е на 13 км североизточно от Пловдив по посока на гр. Раковски и на 136 км. източно от София. Дълбочината на труса е 2 километра.

За момента няма данни за материални щети, жертви и пострадали.

На дежурните телефони в Община Пловдив няма постъпили сигнали за пострадали хора или нанесени щети. Няма паника сред пловдивчани, а кметът на града Здравко Димитров е провел телефонен разговор с премиера Бойко Борисов, за да го информира за обстановката в града.
Той е в постоянна връзка с директора на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев и ангажираните служби.
Към този час на дежурните телефони в общината няма постъпили сигнали за пострадали хора.

Има няколко сигнала за нанесени щети в Пловдив - една необитаема къща в Стария град, която при труса се е наклонила на една страна, и за три паднали комина.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.